2014. december 14., vasárnap

OLASZORSZÁG: Perugia a csokoládé városa


Perugia mindig is a legfinomabb édességek városának hírében áll, azonban október 17.és 25. között az umbriai fővárosban valóságos csokoládéláz tör ki.
A látványos rendezvény neve Eurochocolate, és a vendégek véget nem érő áradata nem csak Olaszországból vagy Európából, de Japánból és az Egyesült Államokból is érkezik. Az Eurochocolate az öreg kontinens legnagyobb ilyen fajta rendezvénye.A rendezvény programfüzetét kakaóaromával illatosított papírra nyomtatják.
Ám az Eurochocolate nem az egyetlen esemény a perugiai csokoládéhéten. Ilyenkor jobban hallatja hangját a városban székelő Compagnia de cioccolato ,a Csokoládéegyesület is, amely nonprofit szervezetként többek között  az Európai Bizottságnál azon fáradozik,hogy az olyannyira kedves édességet meghatározott normák szerint készítsék, és ne szennyezzék pálmaolajjal vagy egyéb anyagokkal, amitől a minősége romlik.

Perugiában alakult meg 1907-ben Itália egyik legismertebb csokoládégyára a Perugina. A Perugina gyár legismertebb terméke a Baci, az ország minden pontján megtalálható a kék csillagokkal,ezüst fóliába csomagolt mogyorós bonbon.


Nincsenek megjegyzések: