2017. február 1., szerda

NÉMETORSZÁG: Passau


Passau Németország egyik legfontosabb városa amely Alsó-Bajorországban található. A belvárosban találkozik a Duna, az Inn és az Ilz folyó, innen ered az egyik elnevezése ,,Három folyó városa". Az Alpokból jövő Inn vize zöld színű, a Dunáé kék, az Ilzé pedig fekete. Így a Dunának egy hosszabb szakaszon három színe van. Az 51000 lakosú bajor Velencének is becézett Passau ősi püspöki székhely,és már a kelták idejében kialakult a város.
Az egyetemi város fontos közlekedési csomópont,kereskedő és vásárváros volt régen. Kelta majd római előzményeken 739-ben alakult meg a püspökség. 1803-óta Bajorország része.


Városháza: A városháza eredetileg polgárház volt. az 1298-as felkelés idején nyilvánították a közösség tulajdonává. Gótikus erkélyekkel ékes homlokzatát, reneszánsz belső udvarát és tanácstermeit meg kell nézni! 68 méteres tornya múlt századi alkotás. 









Felső vár
Alsó vár
















St. Stephan Dom( Szent István dóm)

A dóm kora középkori alapokon épült a 15-17. században. A dóm az óváros legmagasabb pontján található. Gótikus szentélye, kereszthajója, az Ölberg- és a Dreifaltigkeitskapelle maradt csak meg a középkor végéről. A Szent István dómban található a világ legnagyobb templomi orgonája. Az orgonát 1928-ban építették. A világhírű orgonának amely a székesegyházban található 17 974 sípja, 233 regisztere és négy harangjátéka van. 














Világhírű orgona



















Fotók: NOVANTA

Nincsenek megjegyzések: