2018. augusztus 1., szerda

OLASZORSZÁG: Mezzavalle - Conero Riviéra


Mezzavalle az egyik legszebb olaszországi tengerpart, a Monte Conero  északi részén található, a Portonovo öböl végén. A Conero Riviéra legszebb strandja és beválasztották Olaszország 10 legszebb strandja közé is. Ezt az álomszerű öblöt nem könnyű elérni 10-20 percig tartó meredek lejtőút vezet a tengerpartig  amin a nap végén vissza is kell jönni- na az a megerőltető.








Az Ancona közvetlen közelében lévő Riviera del Conero egyértelműen az Olasz Adria leggyönyörűbb, sőt, talán "a" legszebb partszakasza. A tengerpart fölé 572 méteres magasan emelkedő Monte Conero, a mészkősziklák, a kis öblök, a kristálytiszta víz és a gazdag, és különleges növény- és állatvilág mind-mind hozzájárulnak a táj festőiségéhez.



A riviérán a legfestőibb tengerpartokon, Olaszország legszebb strandjain lehet élvezni a napfényt, a tenger simogatását, és a táj szépségét. Számos kisebb, rejtett, paradicsomi part is felfedezhető a Riviera del Coneron, melyek kizárólag csónakkal, vagy egy nehezebb úton érhetők el, így mindenki megtalálhatja saját kis titkos, festői helyét. Ilyen rejtett strandok pl. a híres Due Sorelle vagy a Gabiani.
Olaszország legtöbb üdülőhelyétől eltérően, a Riviera Conero strandjai nem homokosak, hanem inkább kavicsosak és sziklásak: a tenger színe ettől is olyan különleges, a víz emiatt is olyan kristálytiszta errefelé.




A riviérának négy települése van: Numana, Portonovo, Porto Recanati és Sirolo. Sirolo és Numana kék zászlós tengerpartokat kínál. Numana újabb, modernebb részéről, Marcelliről elmondható, hogy az kínálja a legnagyobb életet a riviérán: számos diszkó, és bár található itt. Portonovo pedig máig megtartotta régi, természetes sármját, mivel a Conero természeti park területén található, ahol az építkezések tiltottak.







Fotók: NOVANTA

Nincsenek megjegyzések: