2012. április 9., hétfő

SPANYOLORSZÁG: Barcelona 2.

Látnivalók Barcelonában:

Barrio Gótico-Gótikus negyed: Az úgynevezett gótikus negyed a város közepén emelkedő alig észlelhető dombocskán terül el. Területe megegyezik az egykori római Barcinó központjával.
A gótikus negyed legfontosabb látnivalója a Szt. Eulália katedrális.
1046-1058 között a román kori templom helyén a 13.század legvégétől egészen a 15.század közepéig tartó építkezések adták meg a templom alapvető gótikus jellegét.
Barcelona gótikus székesegyháza ugyanúgy szorosan körül van véve épületekkel, mint a mi pesti Bazilikánk.
A templom belseje rendkívül gazdag, szinte számot sem lehet adni a díszes kápolnák, kincseiről,műemlékeiről.
A főoltár előtt lépcsők nyílnak a kriptába, ahol alabástrom szarkofágban nyugszanak a névadó szent hamvai.



Gótikus negyed
Foto: leoseulu

Parque de la Ciudadela: Nevét onnan kapta, hogy 1714-ben V.Fülöp király itt emelt egy ötszögletű citadellát a katalán ellenállókkal szemben. A múltszázad második felében rombolták le. Széles fasorok, ritkaságszámba menő növények díszítik. A park délnyugati sarkán találjuk a Természettudományi Múzeumot, a pálmaházak mellett a Geológiai Múzeumot. Itt található még a Modern Művészetek Múzeuma és az Állatkert is.

Ciudadela park



Tengerészeti múzeum


Arc de Triomf- diadalív: Az 1888-as barcelonai világkiállításra épült a diadalív. Ez volt a világkiállítás főbejárata. Josep Vilaseca i Casanovas tervei alapján épült.

Arc de Triomf
Foto: zoer

Museo Picasso- Picasso Múzeum: Picasso több mint 3500 munkája,festménye,rajzai, metszetek és kerámiák találhatók a 15.században épült házban.

Foto:laviebelem

Nincsenek megjegyzések: