2010. szeptember 1., szerda

OLASZORSZÁG: Róma 2.

Ismerkedés a várossal.

Capitolium:A capitolium-domb Róma eredeti hét dombja közül a legkissebb,ám a legfontosabb.Itt alakult ki Róma,ez lett a város katonai ,politikai életének a központja. A Capitolium mai képét Michelangelonak köszönhetjük. A széles barokk díszlépcső felső fokánál kétoldalt a két dioszkur, Castor és Pollux hatalmas szobra áll. A lépcsősor tetején elterülő téren, Marcus Aurelius antik lovasszobra található, melyet 1538-ban helyeztek ide, Michelangelo tervei szerint készült talapzatra. 


FOTÓ: alainlm.


Forum Romanum:A Forum Romanum szinte 1000 éven keresztül  a római birodalom szíve volt.Valaha itt állt a méltóságteljes épületek fenséges együttese,napjainkra szinte semmivé vált ,de  a megmaradt romok még ma is érzékeltetnek valamennyit Róma egykori dicsőségéből.


Forum Romanum.

FOTÓ:alainlm.






FOTÓ:alainlm.

Colosseum:A Colosseum ,a világ egyik leghíresebb építménye.Kevés dolog vetekedhet Rómában azzal az élménnyel,amikor előszőr megpillantjuk a Colosseumot ,a gladiátorharcok és más rendezvények egykori helyszínét,amely ma a város legméltóságteljesebb és leglenyűgözőbb ősi emlékműve.


Colosseum.

Colosseum


Colosseum.

Colosseum.

Panoráma a Colosseumból.

Colosseum.

Bárki lehet gladiátor.

Constantinus császár diadalíve:


Constantinus császár diadalíve.


Palatino:A Palatino,vagy a paloták dombja,amely délen a Fórum fölött magasodik.A város bölcsője. Szabálytalan négyszög alakú dombján szántotta körül a hagyomány szerint Romulus az első város, a Róma Quadrata területét. Róma hét dombjának egyike. A köztársaság utolsó szakaszában már csaknem kizárólag az Optimates, a vezető családok s a gazdagok lakták. Később császári székhely.  A területén óriási paloták romjai állnak ,melyeket a város hatalmasai építettek Kr.e.az I.század után.Nagyon szép árnyas kertek ,kutak ,narancsligetek vannak itt.És gyönyörű kilátás a Forumra.


Palatino.

Palatino.

Palatino.

Palatino.
Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések: