2010. szeptember 8., szerda

OLASZORSZÁG: Róma 3.

Ismerkedés a várossal.

Pantheon:Ókori templomépület.A Pantheon egyike Európa legépebben megmaradt ókori épületeinek.Fenséges arculata mit sem változott az eltelt 2000 év folyamán.


Pantheon.

Santa Maria Maggiore:A Santa Maria Maggiore a legfontosabb-és alighanem legrégebbi -azon római templomok közül amelyeket Szűz Máriának szenteltek.

Santa Maria Maggiore.


Piazza Navona:Róma számos tere közül a Piazza Navona a legteátrálisabb.A város e barokk gyöngyszemének legfőbb jellegzetességei:a három szökőkút a sárga épületek gyűrűjében.Valamint a túristák,művészek és árusok feltartóztathatatlan áradata.

Piazza Navona.


Piazza Navona


Piazza Navona.

Trevi kút:A Trevi kút Olaszország számos díszkútja közül a legszebb.A barokk szökőkutat a 17. században építette Nicolo Salvi a Poli-palota déli homlokzatán.Hírességét annak  a hagyománynak köszönheti,miszerint ha valaki egy érmét dob a vízbe,az visszatér ide.


Trevi kút.


Trevi kút.


Trevi kút.

Piazza di Spagna:Róma középpontjában található a Spanyol lépcső.Nevét a téren lévő spanyol nagykövetségről kapta,mely a mai napig itt helyezkedik el.A lépcső tetején láthatjuk magasodni a Trinitá dei Monti templomot.


Spanyol lépcső.


Spanyol lépcső.

Spanyol lépcső.




Folyt.köv.