2010. október 31., vasárnap

AUSZTRIA: Laxenburg.

Laxenburgi Kastély.

Bécstől délre haladva 15km után érjük el Laxenburgot. Laxenburg már a középkor óta a Habsburgok birtoka.Ez volt a család tavaszi rezidenciája. A Laxenburgi kastély az egyik legimpozánsabb Európában.A kastélypark XVIII-XIX.századi kertépítőművészek egyik legszebb példája.

 
Laxenburgi kastély.
Foto:Weisserstier.


Az impozáns kertrendszer játékosságot sugároz.A Kék udvar mellett különböző szórakoztató célokat szolgáló épületek sora található itt: udvari templomok,misztikus barlangok,középkorra emlékeztető tornatér.
  
Műkanyon.

A leismertebb épület a Franzensburg,amely 1799 és 1835 között épült. II. Ferenc császár egy középkori lovagvár utánzatát építette a kastélytó közepén kialakított mesterséges szigetre.


Laxenburg.



Sissi császárnő pompás esküvője után itt töltötte a mézesheteit Ferenc József császárral.Közismerten szivesen lovagolt ki a Laxenburgi erdőbe. A Laxenburgi kastélyban született Rudolf koronaherceg is.








A kastély egész évben látogatható.A belépő gyerekeknek ingyenes,felnőtteknek 1,5 €.  Gyerekes családoknak  ideális kirándulóhely,bárhol lehet sétálni ,piknikezni a parkban.Kisvasuttal is körbe lehet járni a parkot.Csónakok bérelhetők a 25 hektárok kastélytavon,1 óra 16€.



Laxenburg.